26 februari 2022
15:15

Romfartuna GIF

Referat: IK Oden U23 - Romfartuna GIF

Vi mönstrade ett väldigt ungt U23-lag med flera spelare födda 2006. A-lags rutin i form av lagkapten Jonas samt Alan som gjorde comeback efter svår knäskada, första matchen sedan sommaren 2020!
Dessutom hade vi lånat en mycket duktig målvakt, kanadensiske Nathan från FC Idols akademilag.
Första halvimmen blev ganska händelsefattig. Viktor styrde upp vår fyrbackslinje mycket bra och vi tillät inte Romfartuna att komma till några farliga lägen. Det kändes som att vi var något mer kreativa i vårt spel men vi lyckades inte få till den avgörande passningen.
Därför var det ganska logiskt att första halvlek slutade 0-0.
Händelser 1:a halvlek:
4' Benjamin går på djupled och kommer fri med målvakten som räddar, returen går ut till Felipe som tyvärr skjuter i ryggen på Benjamin, annars går nog bollen in i mål
23' Benjamin slår en utmärkt passning mellan inner- och högerback till Osama som kommer på en båglöpning, får på ett bra skott som målvakten räddar med visst besvär
28' Bra hörna av Romfartuna, vi rensar lite för löst så en motståndare kan ladda bössan, skottet är hårt men Nathan gör en utmärkt räddning
38' Hörna från höger av Romfartuna och bollen går förbi bortre stolpen till omarkerad spelare som drar till på volley, ett stenhårt skott som är på väg in under ribban då Nathan sträcker ut högerarmen och tippar bollen till hörna, en riktigt vass räddning!
39' Gult kort på nr 6 i Romfartuna för fällning
40' Den efterföljande frisparken läggs från högerkanten av straffområdet. Osama får på en bra träff och målvakten gör en riktigt bra reflexräddning

Vi gjorde några byten i paus: Jocke skulle ha stått i andra halvlek men var sugen på att spela ute så han gick in som forward istället för Nvar som skadade sig i första halvlek. Shaho tog Osamas plats på högerkanten och istället klev Osama in på centrala mittfältet så att vi skulle kunna utnyttja hans teknik bättre.
Det gav nästan resultat direkt: Både Osama och Benjamin var nära att sätta sina skott i mål inom loppet av 4 minuter.
Man gick och väntade på ett ledningsmål när istället Romfartuna gjorde 0-1 efter en kontring på vänsterkanten, hårt inlägg och volleystyrning i mål, helt otagbart för Nathan.
Strax därefter fick Jocke ett drömläge för kvittering efter en fantastiskt väl slagen djupledsboll av Joel. Tyvärr fick Jocke inte riktigt kontroll på bollen och skottet gick rakt på målvakten.
I och med att vi flyttade upp mer folk så uppstod kontringslägen för Romfartuna som var nära att sätta tvåan men Nathan räddade bl a två frilägen och höll oss kvar i matchen!
Dock var han chanslös när Romfartuna på nytt tog sig fram på vänterkanten, denna gång kom ett markinlägg snett inåt bakåt och skott upp i nättaket, även detta helt otagbart.
Vi gav dock inte upp och skapade två frilägen samt ett ribbskott sista 5 minuterna av matchen men idag gick bollen inte vår väg så det blev förlust med 0-2.
Händelser 2:a halvlek
48' Osama tar sig förbi Romfartunas försvar med några överstegsfinter, skjuter ett bra skott som rasslar i nätet men tyvärr på fel sida stolpen, väldigt nära där.
49' Benjamin bryter ett uppspel, tar sig fram till skott och får på en bra träff men bollen smiter tätt förbi högra krysset
56' Viktor tappar bollen under press från motståndare, det blir ett friläge men Nathan går ut och räddar skottet med en fin parad
67' 0-1 Romfartuna, inlägg och volleystyrning i mål
69' Joel hittar Jocke med en djupledsboll på 40 meter, Jocke får inte riktigt kontroll på bollen och skottet blir lite stressat går rakt på målvakten som var långt ute
76' Friläge för Romfartuna som Nathan räddar
78' Danial tappar bollen på egen planhalva vilket leder till nytt friläge för Romfartuna och återigen räddar Nathan avslutet, grymt bra!
83' 0-2 Romfartuna, inspel och skott i nättaket
84' Saif vinner ett motlägg på motståndarnas planhalva, bollen går fram till Jocke som söker bortre stolpen vid avslutet men bollen går några decimeter utanför
87' Osama pangar en frispark från 30 m i ribban, returen går ut till Felipe som avslutar men målvakten går ut och blockerar skottet
89' Shaho vinner en djupledslöpning på vänsterkanten, kommer fri men dröjer lite för länge med skottet så Romfartunas mittback hinner slänga sig och täcker skottet till hörna

En jämn match och nyttig genomkörare för U-lagsspelarna att möta fullvuxna motståndare. Vi stod upp bra och matchen hade kunnat sluta hur som helst. Romfartuna var duktiga på att sätta sina lägen, vi behöver höja vår effektivitet men det återstår många träningsmatcher för att slipa på detta.
Flera bra spelarinsatser idag, ingen gjorde bort sig utan bra kämpaglöd på laget.
Nathan förstås suverän i målet med 9 räddningar, varav 5 riktigt kvalificerade.
Viktor mycket bra på mittbackspositionen, hela fyrbackslinjen med Oliver, Danial/Joel och Jonas var duktiga.
Till matchens lirare utnämner jag Osama som ställde till mycket besvär för Romfartunas försvar med sin fina teknik som han idag utnyttjade på rätt sätt. Frisparken som satt i ribban var verkligen värd att gå in i mål.